Gasztronómiai és Életmód tanácsadás Vendéglátósoknak

Étlap tervezési tanácsadás, a vendéglátás minden területére

Nem számít, hogy büfékocsi vagy egy 5* hotel étterméről van szó. Az ételkínálata és annak prezentációja, minden vendéglátóegység egyik legfontosabb alapköve.
Vedd fel velünk a kapcsolatot, és beszéljük meg, hogyan érdemes bemutatnod az ételeidet, és érdemes-e változtatnod a kínálatodon!

Vendéglátás = üzlet+szerelem

Sohasem állítanánk, hogy a vendéglátás csak üzlet, de ha az üzleti rész nem működik, akkor semmi más sem. 
Légy kiváló vállalkozó, ahhoz hogy sikeres vendéglátós lehess.

Ebben pedig, csak előnyt jelent, ha áll melletted valaki, aki elfogulatlan, támogat, motivál nehéz időkben és jelzi, ha rossz irányba haladsz.

Marketing tanácsadás


Biztos hogy ugyan azok a trükkök működnek, egy nagyvárosi burgerezőben, mint egy falusi pizzériában? A marketingesek sablonokat árulnak. Ne dőlj be nekik! Ahogy a legnagyobb marketing kacsának se, mégpedig, hogy nincs rossz reklám.
Ha egy reklám egy vendéget hoz, egy másik ugyanazért az árért ezer vendéget, akkor tényleg mind a kettő reklám jó volt?
Már tényleg csak online reklám létezik?
Tényleg a külföldi trendeknek kell megmutatniuk az irányt?
Az offline marketing már a múlté?
Beszélgessünk róla, hogy merre érdemes haladni 2025-ben.

Szakemberhiány

A hazai vendéglátás, évtizedek óta küzd a szakemberhiánnyal.
A Covid óta pedig még nehezebb lett munkaerőt találni.
Túlzás nélkül, ott tartunk hogy már annak örül a tulajdonos, ha a szakember megjelenik az előre egyeztetett állásinterjún.
Telefonos felméréseink alapján, jelenleg Magyarországon, ezt tekintik a vendéglátósok a legégetőbb problémájuknak. És úgy hiszem, mind hallottuk már olyan éttermekről, akik erre hivatkozva zártak be véglegesen.

Ezért is foglalkozunk ezzel kiemelkedően.

Hogyan lehet elérni, hogy a szakember megjelenjen az állásinterjún?

Hogyan lehet megtartani a munkaerőt?

Mit kell tenned ahhoz, hogy kevesebb létszámmal is ugyanúgy működjön az étterem?

Nem akkor kell poroltót vásárolni, mikor már ég a ház.

Előzd meg a bajt, vedd fel velünk a kapcsolatot akár most!

Étel fejlesztés

Bizonyára sokan hallottátok már, azt a régi mondást, miszerint: "a konyha az étterem lelke". Nehéz lenne vitatkozni egy ilyen bölcs gondolattal, és nem is fogunk.

A konyha, minden étterem alapja, ami ha nem stabil, de építkezünk rá, az egész vállalkozás imbolyogni fog. 
Épp ezért fektetünk kiemelkedően sok időt, figyelmet és energiát, arra hogy ezt a szolgáltatásunkat (is), a lehető leghatékonyabbá tegyük.

Nálunk a GastroPlus-nál, van egy mondás: "egy pörköltet, ugyan annyiba kerül jól elkészíteni, mint rosszul".
És ha már így van, akkor miért ne csinálnánk jól?!

És hogy mekkora különbség lehet, egy jó és egy rossz receptúra között? Talán csak annyi, mint egy gyorséttermi burger, és egy minőségi burger között.

–Minőség
–Előkészítési idő
–Elkészítési idő
–Alapanyag költség
–Eladási ár
–Eladhatóság
–Konyha technológia
–Szakértelem igény
–Minőség stabilitás

Csak hogy párat említsek azokból a profit befolyásoló tényezőkből, amelyeket egy étel magában hordoz.

Érdekel, hogy mi kell ahhoz hogy a legforgalmasabb időszakok is stresszmentesek legyenek?
Vagy mi kell ahhoz, hogy a türelmetlen vendégek helyett, elégedett vendégek üljenek egy étteremben?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és nézzük meg együtt, hogyan tudjuk közösen jobbá tenni az éttermet, ahol dolgozol!

Optimalizálás

Sokak fejében él az a tévhit, hogy az optimalizálás, egyenlő a költségcsökkentéssel.
Pedig ez nem teljesen igaz.
A költségcsökkentés, csak az egyszerűbb része az optimalizálásnak.

Nem kis feladat felmérni a piaci igényeket, hozzá igazítani az alapanyagokat, a marketinget, konyhatechnológiai eljárásokat, személyzet létszámát, úgy hogy ez hosszútávon a lehető legjobb eredményt hozza.
De nem lehetetlen, és megéri.

Ha úgy döntesz, hogy belevágnál egy ilyen nagy feladatba, vagy csak egy részegységébe, keress minket bátran, és mi legjobb tudásunk szerint fogunk benne segíteni.

Vendéglátás és mentális egészség

Egyes kutatások szerint, a magyar lakosság több mint fele, szenved kiégéstől. Nem meglepő módon, a vendéglátásban dolgozóknál ez az arány, jóval magasabb. Mi a GastroPlus-nál, valamennyien találkoztunk már a kiégés valamely szintjével. Ezért is viseljük szívünkön a kiégésben szenvedők élethelyzetét. Elvégre egy életünk van, és azt a lehető legteljesebben kell élnünk.

Ezért is fektettünk rengeteg időt abba, hogy a lehető legjobb szakembert találjuk meg ügyfeleinknek, aki maga is vendéglátósként kezdte karrierjét, és ő is átesett a kiégésen.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha az életet élni szeretnéd, és nem végig küzdeni.

Bővebben... kiégés menüpont alatt.

Karrier váltás, vendéglátósként

Annyi biztos, hogy a vendéglátós élet, nem csak alkalmazottként nehéz. Rengeteg munkaóra, folyamatos nyomás, megfelelés kényszer és még sorolhatnám. Épp ezért segítséget nyújtunk, mindenkinek aki változtatni szeretne az életén, akármilyen pozíciót is tölt be a vendéglátásban.
Ha nem félsz változtatni, mi segítünk neked irányba állni, és támogatunk az utadon!

Csak te felelsz a boldogságodért!